ROTIRE/PERMUTARE ANVELOPE - CASA ANVELOPELOR Craiova
Producătorii de anvelope recomada rotirea anvelopelor o dată pe an.
Prin aceasta se reduce riscul de apariție a uzurii anormale, mărind durata de viată a anvelopei, asigurănd o uzură uniformă a acesteia.
Rotirea anvelopelor ajută la uzura uniformă a întregului set.
Uzura uniformă poate prelungi durata de viaţă a anvelopelor şi poate asigura manevrabilitatea şi tracţiunea echilibrată. Rotirea regulată a anvelopelor poate ajuta la menţinerea unei manevrabilităţi fără probleme a autovehiculului. Este indicat să rotiţi anvelopele la fiecare al doilea schimb de ulei.
Rotire/permutare anvelope
De ce trebuie să rotiţi anvelopele?
Anvelopele din partea din faţă a autoturismului se uzează de regulă mai repede decât cele din spate. Dacă schimbaţi poziţia anvelopelor în mod frecvent, anvelopele se uzează mai uniform şi pot astfel să atingă o durată maximă a vieţii benzii de rulare. Menţionăm că rotirea anvelopelor nu poate corecta problemele de uzură cauzate de presiunea de umflare incorectă.
Pentru o masina cu tractiunea pe fata, anvelopele de pe aceasta axa se vor uza mai rapid iar rotirea anvelopelor este recomandata (de obicei in momentul inlocuirii anvelopelor la inceput de sezon).
Rotirea anvelopelor (fata – spate, stanga – dreapta) trebuie sa urmeze cateva reguli, in functie de vehicul si de tipul anvelopei. Astfel, acesta poate fi lateral sau diagonal.
 
Rotatia anvelopelor trebuie realizata doar pentru prevenirea uzurii neuniforme.
De obicei uzura neuniforma are loc atunci cand autovehiculul nu distribuie egal greutatea intre anvelopele din fata si cele din spate. In general, anvelopele din fata se deterioreaza mai repede decat cele din spate datorita pozitiei lor si a greutatii motorului vehiculului. Prin rotatia anvelopelor uzura va fi distribuita mai uniform si nu va mai fi nevoie sa le inlocuiti atat de des. Dincolo de beneficiul prelungirii duratei de viata a benzii de rulare, rotatia periodica a anvelopelor poate reduce si consumul de carburant al masinii tale.
Anvelopele care sunt întreținute corect reduc rezistența la rulare, care afectează performanța autovehiculului și consumul de carburant. Serviciul CASA ANVELOPELOR de rotație al anvelopelor te ajuta la prevenirea uzurii neuniforme a benzii de rulare, îmbunătățind performanța vehiculului și ajutându-te să economisești bani prin reducerea consumului de carburant.
 
Pot roti anvelopele chiar eu?
Rețineți că este important să montaţi anvelopele foarte precis, și pentru aceasta vă recomandăm să apelaţi la distribuitor sau la un service pentru ajutor profesionist, cum este Casa Anvelopelor.
Este destul de uşor să rotiţi anvelopele şi singur(ă). Este o idee bună să înţelegeţi cum funcţionează rotirea, chiar dacă lăsaţi un profesionist să o execute. Nu aveţi nevoie de unelte speciale, doar de spaţiu şi de câteva ore.
Verificaţi întotdeauna manualul proprietarului de autovehicul pentru orice recomandări de la producătorul autovehiculului.
 
Ai întrebări legate de cât de des ar trebui să efectuezi rotația anvelopelor?
Vino și discută cu unul din tehnicienii noștri.