MONTAT/DEMONTAT ROȚI - CASA ANVELOPELOR Craiova
Montarea, demontarea, umflarea și echilibrarea anvelopelor trebuie efectuate cu echipamentul adecvat și de către un personal calificat.
În timpul montării sau demontării, specialiștii CASA ANVELOPELOR vor verifica:
  • Aspectul exterior și interior al anvelopei
  • Respectarea regulilor legale și a celor impuse de constructor în alegerea anvelopelor: structura, dimensiunea, indicele de viteză, indicele de încărcare și categorii de utilizare
  • Respectarea procedurilor de montare, demontare, echilibrare și umflare a anvelopei și schimbarea sistematică a valvei
  • Respectarea instrucțiunilor de montare prezentate pe partea laterală a anvelopei (sens de rotație sau sens de montare)
  • Respectarea presiunii de utilizare prevăzute de constructorul vehiculului, de producătorul anvelopei sau de mecanic
  • Respectarea particularităților legate de anumite anvelope specifice (anvelope cu flancuri joase, anvelope cu rulare pe pană, anvelope cu cauciuc auto-obturant, etc)
După montarea anvelopei pe vehicul se recomandă strângerea cu cheia dinamometrică, la cuplul optim definit de constructorul vehiculului. Metodele de montare a anvelopei utilizate de CASA ANVELOPELOR sunt cele mai bune garanții ale siguranței tale.
Atunci cand se monteaza rotile pe vehicul, flansa trebuie sa fie curata si sa nu aiba elemente straine care sa afecteze asezarea corecta a jantei. Janta trebuie asezata uniform pe toata suprafata de contact cu toate prezoanele stranse corespunzator. Prezoanele se strang mai intai cu mana cateva ture, pentru a preveni incalecarea filetului. Dupa montarea rotilor pe vehicul este obligatorie strangerea prezoanelor cu o cheie dinamometrica, reglata la valorile cuplului optim de strangere definit de constructorul vehiculului.
 
Nu schimbati rotile fara o cheie dinamometrica! Daca cuplu de strangere e prea mare, se poate ajunge la distrugerea butucului rotii sau la ruperea prezoanelor. Un cuplu de strangere insuficient poate duce la desprinderea rotii in mers. Montarea / demontarea trebuie realizate doar de personal autorizat si cu echipamente profesionale.
 
Daca doresti sa efectuezi montarea / demontarea rotilor, te așteptăm la CASA ANVELOPELOR să iei legătura cu unul dintre specialistii nostri pentru a te ajuta sa revii la drum in cel mai scurt timp. Rotile vor avea parte de montare profesionala, respectand normele in vigoare si specificatiile date de producatori.